Регистрация

Пай с лимонова плънка

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
432
Оцени рецептата

3 яйца, разделени

1/8 ч.л. винен камък

3/4 ч захар

За пълнежа:

1/2 ч захар

1 с.л. настъргана лимонова кора

3 с.л. лимонов сок

3 жълтъка, заделени

1 ч сметана за разбиване, бита

 

Загрейте фурната до 140С.

Намажете с мазнина 23 см тава за пай. В малка купа разбийте на пяна белтъците (заделете жълтъците) с винения камък. Постепенно добавете 3/4 чаша захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Разпределете по дъното и стените на тавичката за пай. Печете 60 минути. Изключете фурната. Оставете да се охлади във фурната. В малка тенджера, смесете съставките за пълнежа, без разбитата сметана. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Охлажда се. Добавете сметаната. Изсипва се в блата за пай. Оставете в хладилника за една нощ.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта