Регистрация

Пай с жълта тиква

Автор:
violeta
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
742
Оцени рецептата

За тестото:

4 ч тиква, нарязана на кубчета

2 тънки филийки тиква за украса

1/2 ч тръстикова захар

3 ч.л. арарут

2 с.л. растителен желатин Агар-Агар на люспи

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

3/4 ч соево мляко

1/2 ч.л. джинджифил на прах

1 ч.л. ванилов екстракт

1 с.л. соево олио

1/2 ч орехи, половинки

За глазурата:

2 ч ечемичен сироп

 

Разточете тестото за пая, така че да пасне на дъното на намаслена тавичка за пай с диаметър 23 см. Подрежете и навийте краищата. Заделете. Задушете тиквата в покрита тенджера с около 3 см вода, докато тиквата омекне. Отцедете и заделете 2 филийки за гарнитура. Сложете останалата тиква в блендер с останалите съставки, с изключение на орехите и глазурата и смесете до гладкост. Изсипете в блата за пай. Подредете орехите около ръба на пая. Поставете резените тиква в центъра с едно парче орех. Пече се на 180 градуса в продължение на 40 минути. Намалете огъня до 125С, покрийте пая с фолио и печете в продължение на 20 минути. Оставете да се охлади напълно, след това намажете с глазурата. За глазурата: Поставете съставките в малка тенджера и оставете да къкри. Варете, докато агарът на люспи се разтвори (5 - 10 минути).





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта