Регистрация

Оригинален немски шоколадов кейк

Автор:
Силвето
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
977
Оцени рецептата

115 г шоколад, натрошен

1/2 ч вода, кипяща

1 ч масло или маргарин

2 ч захар

4 яйца, разделени

1 ч.л. ванилия

2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 ч мътеница

 

Разтопете шоколада във водата и охладете. Разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете жълтъците. Добавете ванилията и шоколада. Смесете брашното, содата и солта. Прибавете сместа в брашнената смес, като редувате с мътеницата. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете с течното тесто. Изсипете сместа в три тави от 23 см, застлани на дъното с восъчна хартия. Печете на 180 градуса за 30 мин. или докато отскача на допир в центъра. Охлаждат се 15 минути; извадете от съда и охладете напълно; намажете с глазура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта