Регистрация

Овесени ядки с лешници и зеленчуци

Автор:
lubo
|
Дата:
07 Dec
|
Видяна:
1162
Оцени рецептата

900 г белени, нарязани на кубчета зеленчуци: моркови, ряпа, лук, целина

115 г масло или маргарин

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 ч овесени ядки

2/3 ч лешници, нарязани

1 малка глава лук, настърган

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч.л. сушена мащерка

 

Загрейте фурната до 180С. Сварете зеленчуците във вода, колкото да ги покрие в продължение на 15-20 минути или докато омекнат. Отцедете и заделете водата. Смесете около една трета от зеленчуците с 2 супени лъжици масло или маргарин и достатъчно количество от запазената вода, така че да се направи пюре в кухненски робот или пасатор. Добавете това пюре при останалите зеленчуци. Поръсете със сол и пипер на вкус. Изсипете сместа в плитка йенска тенджера. Сложете овесените ядки в купа с лешниците, лука, чесъна, подправките и сол и черен пипер на вкус. Добавете останалото масло или маргарин и разбъркайте с вилица, докато сместа заприлича на едросмляна галета. Поръсете зеленчуците в съда за печене. Пече се 30-40 минути, докато топингът е хрупкав и леко покафенял.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта