Регистрация

Нахут с гъби

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
03 Jul
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

300 г нахут, консерва

7 1/2 мл лимонов сок

Прясно смлян черен пипер

2 1/2 мл слънчогледово олио

125 г гъби, нарязани на филийки

12 1/2 г слънчогледов маргарин

12 1/2 г пълнозърнесто брашно

150 мл вода

12 1/2 г соево сирене, настъргано

12 1/2 г галета

 

Сложете боба в голяма намазана огнеупорна чиния. Добавете лимоновия сок и черния пипер. Загрейте олиото в тиган и запържете гъбите, след което се прибавят към ястието. Загрейте маргарина в незалепващ тиган и добавете брашното. Гответе в продължение на 2 минути на слаб огън, като разбърквате, след това бавно се добавя водата, за да се направи сос. Изсипете върху нахута и гъбите. Поръсете със сирене и галета. Гответе във фурната на 180С за 25 мин.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта