Най-вкусното чили
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
3 глави лук
450 г телешка кайма
2 скилидки чесън, счукан
1 ч барбекю сос
1 ч вода
1 с.л. чили на прах
1 ч.л. черен пипер
15 г настърган неподсладен шоколад
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. смлян бахар
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смлян кориандър
1/4 ч.л. смлян кардамон
1 ч.л. сол
доматен сос, колкото е необходимо
255 г спагети, сварени и смесени с масло
450 г консервиран бял боб, сгорещен
450 г чедър, настърган
крекери
Накълцайте 2 глави лук и оставете настрана. Наситнете останалия лук много фино. Посолете голям тиган. Сложете на умерен огън и добавете месото, фино нарязания лук и чесъна. Натрошете каймата с вилица и гответе до зачервяване. Отстранете излишната мазнина. Добавете барбекю соса и водата. Оставете да заври. Добавете останалите подправки. Покрийте и оставете да къкри на много слаб огън за 30 минути, като разбърквате и опитвате на вкус от време на време, като добавяте доматен сок, ако сместа стане твърде суха. Охладете и оставете в хладилника за през нощта. При поднасяне, сложете спагетите в чиния, покрийте с горещото чили, след това с оскъден слой боб и накрая с нарязания лук. Покрийте с много чедър, докато е още горещо и поднесете веднага, с крекери отстрани.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ