Много лют сос за говеждо месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч нарязан лук
1/2 ч нарязана зелена чушка
1/4 ч нарязана целина
1/4 ч растително масло
1/4 ч + 1 супена лъжица брашно
3/4 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л. черен пипер
2 дафинови листа
1/4 ч смлени люти чушки
1 ч.л. чесън, счукан
3 ч телешки бульон
Загрейте олиото на средно-слаб огън до около 130С. С метална бъркалка, прибавете брашното малко по малко, като разбивате до гладкост. Продължете готвенето, като разбърквате непрекъснато, докато запръжката е светло кафява, около 2 до 3 минути. Сваля се от огъня и с лъжица веднага се прибавя зеленчуковата смес и червеният, белият и черният пипер; върнете тигана на силен огън и гответе около 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете дафиновите листа и лютите чушки и чесъна, като се разбърква добре. Продължете готвенето около 2 минути, като разбърквате непрекъснато. Отстранете от огъня. В отделна тенджера, сложете бульона и оставете да заври. Добавете запръжката бавно в бульона, като се разбърква докато се разтвори между всяко добавяне. Оставете сместа да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри и варете докато сосът се редуцира до 3-1/2 чаши, около 15 минути. Отстранете изплувалата на повърхността мазнина и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ