Регистрация

Мини-касерола със зеленчуци и зелени подправки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

680 г картофи, обелени и нарязани на филийки

680 г тиквички, обелени и нарязани на филийки

340 г бамя, подрязана

Оцет

1 патладжан, около 450 г, нарязан на филийки

450 г пресни домати, нарязани на филийки

1 връзка пресен магданоз, нарязан

1 връзка пресен копър, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

1/2 ч зехтин

5 стръка зелен лук, нарязан

3 скилидки чесън, счукан

 

Накиснете бамята в оцет да премахнете слузта, след това изплакнете добре. В голяма купа, поставете всички зеленчуци, като заделите половината домати. Подправете с магданоз, копър, сол и черен пипер и се разбърква старателно. Подредете зеленчуците на слоеве в голяма йенска тенджера, като редувате зеленчуците, доколкото е възможно. Междувременно, загрейте маслото в малък тиган и леко задушете лука и чесъна, като се разбърква. Нарежете останалите доматите и ги добавете към лука, като се разбърква. Гответе на слаб огън за 10 мин., отцедете и изсипете върху зеленчуците. Поръсете с галета и се пече във фурната на 180 градуса за 1 час. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта