Регистрация

Мексикански шоколадов сладолед

Автор:
marto
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
796
Оцени рецептата

3 яйца

1 ч захар

1,8 л равни части сметана и мляко

450 г шоколадов сироп

1/2 ч.л. канела

1 с.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. бадемов екстракт

 

Разбийте яйцата на пяна на средна скорост на електрическия миксер. Постепенно добавете захарта и разбивайте, докато се сгъсти. Сгорещете равните части сметана и мляко в тенджера на слаб огън. Постепенно прибавете една четвърт от горещата смес при яйцата, след което прибавете останалата гореща смес, като разбърквате непрекъснато. Варете на слаб огън, докато сместа леко се сгъсти. Свалете от огъня и прибавете шоколадовия сироп и останалите съставки. Охлажда се в хладилник. Изсипва се в съд, подходящ за фризера или в уред за сладолед, като замразите според инструкциите на производителя. Оставете за поне 1 час.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта