Регистрация

Маслен сос с чесън за печено свинско

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
822
Оцени рецептата

Необходими продукти:

50 г масло

2 с.л. соев сос

1 с.л. червено вино

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. мед

1 ч.л. горчица

6 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в метална малка съдинка на слаб огън. Добавете меда и бъркайте докато се разтвори. Горчицата разбъркайте със соевия сос докато стане гладка смес и налейте при маслото. Прибавете лимоновия сок и виното. Намачкайте чесъна на паста, добавете към соса и разбъркайте финално.

2. Поднесете с тази заливка всякакъв вид печено свинско - на фурна, тиган или барбекю. Не е нужно да е било мариновано предварително, защото добавката на овкусителя го прави идеално сочно и с неповторим вкус. Дръжте соса на топло или леко подгрейте преди поднасяне, защото маслото бързо се втвърдява и се образуват бучки.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта