Маслен сос за месо с пресен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Можете да поднесете този сос с всякакви печени меса - пилешко, свинско, агнешко, заешко, телешко... може би с патешко ще стане прекалено мазно. Най-добре е да го охладите и превърнете в твърд вариант и да сервирате резен от него върху горещата мръвка. Така ароматното масло ще се разтече в прекрасна визия, освобождавайки бавно дъха си. Ако сте още по-голям педант, увийте соса в стреч фолио и приберете в хладиник. Превръща се в ароматен салам и резенче от него прави всяка мръвка неустоимо апетитна и със завършен вкус.
Необходими продукти:
125 г масло (1 малка опаковка)
6 скилидки чесън
12 листа босилек
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете на стайна температура и разбъркайте в купичка на крем. Добавете намачкания със солта чесън, наситнените пресни лук и чесън (не използвайте крайната част на листата) и нарязаните на ситно листенца босилек. Овкусете с черен пипер, разбъркайте много добре и увийте в стреч фолио или оставете директно в купичката от приготвянето, като я увиете в найлон, за да не омирише хладилника ви.
Ако нямате врме, можете да сервирате директно като топинг по лъжичка от соса, но п-добре е да е охладен, за да се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ