Маслен сос за месо с пресен лук
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Можете да поднесете този сос с всякакви печени меса - пилешко, свинско, агнешко, заешко, телешко... може би с патешко ще стане прекалено мазно. Най-добре е да го охладите и превърнете в твърд вариант и да сервирате резен от него върху горещата мръвка. Така ароматното масло ще се разтече в прекрасна визия, освобождавайки бавно дъха си. Ако сте още по-голям педант, увийте соса в стреч фолио и приберете в хладиник. Превръща се в ароматен салам и резенче от него прави всяка мръвка неустоимо апетитна и със завършен вкус.
Необходими продукти:
125 г масло (1 малка опаковка)
6 скилидки чесън
12 листа босилек
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете на стайна температура и разбъркайте в купичка на крем. Добавете намачкания със солта чесън, наситнените пресни лук и чесън (не използвайте крайната част на листата) и нарязаните на ситно листенца босилек. Овкусете с черен пипер, разбъркайте много добре и увийте в стреч фолио или оставете директно в купичката от приготвянето, като я увиете в найлон, за да не омирише хладилника ви.
Ако нямате врме, можете да сервирате директно като топинг по лъжичка от соса, но п-добре е да е охладен, за да се стегне.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ