Регистрация

Маслен сос за месо с пресен лук

Автор:
трайкова
|
Дата:
05 May
|
Видяна:
782
Оцени рецептата

Можете да поднесете този сос с всякакви печени меса - пилешко, свинско, агнешко, заешко, телешко... може би с патешко ще стане прекалено мазно. Най-добре е да го охладите и превърнете в твърд вариант и да сервирате резен от него върху горещата мръвка. Така ароматното масло ще се разтече в прекрасна визия, освобождавайки бавно дъха си. Ако сте още по-голям педант, увийте соса в стреч фолио и приберете в хладиник. Превръща се в ароматен салам и резенче от него прави всяка мръвка неустоимо апетитна и със завършен вкус.

Необходими продукти:

125 г масло (1 малка опаковка)

6 скилидки чесън

12 листа босилек

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

3 стръка пресен лук

1 стрък пресен чесън

Начин на приготвяне:

1. Маслото разтопете на стайна температура и разбъркайте в купичка на крем. Добавете намачкания със солта чесън, наситнените пресни лук и чесън (не използвайте крайната част на листата) и нарязаните на ситно листенца босилек. Овкусете с черен пипер, разбъркайте много добре и увийте в стреч фолио или оставете директно в купичката от приготвянето, като я увиете в найлон, за да не омирише хладилника ви.

Ако нямате врме, можете да сервирате директно като топинг по лъжичка от соса, но п-добре е да е охладен, за да се стегне.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта