Регистрация

Маникоти с четири сирена

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
836
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, нарязан ситно

450 г гъби, нарязани на филийки

1/2 ч масло или маргарин

1/2 ч брашно

4 ч мляко

1 1/2 ч настърган пармезан

Сол на вкус

Пипер на вкус

12 маникоти

450 г рикота

115 г моцарела, нарязана на кубчета

1/2 ч настъргано сирене

1/4 ч орехи, нарязани фино

1/4 ч магданоз, нарязан

3 яйца

Щипка индийско орехче

 

1. Запържете лука и гъбите в масло за пет минути, добавете брашното.

2. Постепенно добавете млякото, като разбърквате на слаб огън, докато сосът се сгъсти.

3. Добавете една чаша пармезан и сол и черен пипер на вкус; заделете.

4. Сварете маникотите според указанията на опаковката; отцедете и покрийте със студена вода.

5. Смесете рикотата, моцарелата, сиренето и останалия пармезан, прибавете орехите, магданоза и яйцата.

6. Поръсете със сол и пипер на вкуси с индийското орехче.

7. Отцедете маникотите и ги напълнете със сместа със сирената.

8. Сложете ги една до друга в тавичка и полейте със соса.

9. Печете на 200 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта