Регистрация

Маминият доматен сос

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
530
Оцени рецептата

1/2 средно голяма глава лук, нарязан

1/2 ч зехтин

1,3 кг домати; узрели, едро нарязани

85 г домати, сорт Рома, обелени

1 морков; малък, обелен и нарязан

2 стръка магданоз

1 скилидка чесън

1 ч.л. босилек, сушен

1 стрък целина, с листа, едро нарязан

 

Поставете лука и половината от зехтина в тенджера и варете, докато лукът леко покафенее. Добавете доматите, морковите, магданоза, чесъна, солта, босилека и целината. Гответе, покрито с капак, на умерен огън, като се разбърква от време на време, за 1/2 час или докато зеленчуците са много меки. Прецедете през мелница, опитайте на вкус за сол и коригирайте, ако е необходимо. (Ако сосът е твърде рядък, сложете на огъня отново да се сгъсти.) Отстранете от огъня, добавете останалия зехтин и се разбърква.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта