Регистрация

Лимонов чийзкейк с тофу

Автор:
desislavva
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
859
Оцени рецептата

За блата:

2 ч натрошена зърнена закуска

1/4 ч кленов сироп

1/4 ч.л. бадемов екстракт

За пълнежа:

450 г тофу, отцедено

1/3 ч захар

1 с.л. тахан

1/2 ч.л. сол

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. лимонова кора

1 ч.л. екстракт от ванилия

1/2 ч.л. бадемов екстракт

2 с.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. оризово или соево мляко

 

За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете натрошената зърнена закуска в купа. Добавете кленовия сироп и екстракта от бадем; разбъркайте добре, докато трохите се навлажнят. Изсипете в намазана с олио кръгла 23-см тава за пай и притиснете сместа равномерно по дъното и стените. Печете 5 минути; оставете да се охлади докато приготвяте плънката. За пълнежа: Смесете всички съставки в кухненски робот или пасатор много гладко, за около 30 секунди. Изсипете в блата. Пече се, докато паят леко покафенее отгоре, около 30 минути. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта