Регистрация

Леща с пушена наденица

Автор:
lazova
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
620
Оцени рецептата

340 г пушена наденица

1/3 ч зехтин

1/3 чаша брашно

4 стръка целина, нарязана

3 скилидки чесън, счукан

2 глави лук, нарязан на кубчета

2 големи моркова - ситно нарязан на кубчета

2 л пилешки бульон

1 3/4 ч леща

1 с.л. сос Уорчестър

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. лют червен пипер

 

Запържете наденицата на умерен огън, като се разбърква, докато покафенее. Заделете. Към мазнината в съда, добавете олио, така че да се получи 1/3 ч мазнина. Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа е червено-кафява, около 10 минути. Добавете целината, чесъна, лука и морковите; гответе, като се разбърква, докато зеленчуците започнат да омекват, около 3 минути. Добавете заделената наденица, пилешкия бульон, лещата, соса Урчестър, черния пипер и лютия червен пипер. Оставете да заври на силен огън; намалете огъня до слаб и оставете да къкри, докато лещата омекне, около 40 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта