Регистрация

Кюфтенца от леща

Автор:
марина цекова
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
562
Оцени рецептата

2 ч червена леща

Вода, за варене на лещата

1 ч галета

1 голяма глава лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, счукан

Сол и пипер (на вкус)

 

Измийте старателно лещата и я почистете. В голям съд, кипнете водата. Добавете лещата и варете 20-25 минути, докато лещата започне да става на пюре. Отцедете и охладете. Не е необходимо да изстине напълно. Прехвърлете сварената леща в голяма купа. Добавете галетата, чесъна и лука и разбъркайте добре. Овкусете. Оформете кюфтенца и изпържете в малко зехтин. Или изпечете на скара. Поднесете в питки с горчица и пържени картофки.

 





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта