Регистрация

Къри сос за пуешко или пилешко

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
726
Оцени рецептата

1/4 ч масло или маргарин

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1 глава нарязан лук

1 ябълка, белена, почистена в сърцевината и нарязана на кубчета

1/2 ч.л. къри на прах

1 ч пилешки бульон

1/4 ч брашно

1 ч сметана

Сол и пипер на вкус

 

В тенджера, разтопете маслото и леко задушете чесъна, лука и ябълката за около 5 минути. Добавете кърито на прах и задушете още 1 минута. Добавете брашното и постепенно добавете пилешкия бульон и сметаната. Поръсете със сол и пипер на вкус. Сервира се с варени нарязани пуйка или пиле.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта