Регистрация

Къри сос

Автор:
Наталия
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
718
Оцени рецептата

3 с.л. масло

1 скилидка чесън, счукан

2 средно големи глави лук, нарязан

3 - 4 ч.л. къри на прах

3 ч бульон

2 ч.л. сос Уорчестър

1 с.л. бял винен оцет

2 с.л. брашно

1/4 ч стафиди, накиснати в

1/2 ч вряща вода

Сол и прясно смлян черен пипер, на вкус

 

Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато омекнат, около 5 - 6 минути. Добавете кърито на прах, бульона, соса Уорчестър и оцета и оставете да къкри на слаб огън за 15 до 20 минути. Смесете брашното с малко студена вода, докато стане гладко и след това се добавя в соса. Оставете да къкри, докато се сгъсти, около 6 минути. Добавете стафидите и подправете със сол и черен пипер на вкус. Варете още една минута и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта