Къри сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло
1 скилидка чесън, счукан
2 средно големи глави лук, нарязан
3 - 4 ч.л. къри на прах
3 ч бульон
2 ч.л. сос Уорчестър
1 с.л. бял винен оцет
2 с.л. брашно
1/4 ч стафиди, накиснати в
1/2 ч вряща вода
Сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато омекнат, около 5 - 6 минути. Добавете кърито на прах, бульона, соса Уорчестър и оцета и оставете да къкри на слаб огън за 15 до 20 минути. Смесете брашното с малко студена вода, докато стане гладко и след това се добавя в соса. Оставете да къкри, докато се сгъсти, около 6 минути. Добавете стафидите и подправете със сол и черен пипер на вкус. Варете още една минута и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ