Регистрация

Къри от черен дроб

Автор:
jeni
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
791
Оцени рецептата

450 г черен дроб

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

150 мл вода

3 ч.л. оцет

25 г лук

6 скилидки чесън

3 шушулки кардамон

3 зърна карамфил

25 мл сок от лайм

1 см пръчка канела

1/4 ч.л. чили на прах

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. семена див копър

25 г корандър

25 г кимион

50 мл олио

Стръкчета къри листа

1/2 стрък лимонова трева

275 мл кокосово мляко, гъсто

 

Измийте черния дроб и се поставя в тенджера с оцета, черния пипер и водата и варете в продължение на 5-8 мин. Отцедете и обелете и се нарязва на кубчета от по 1 см. Нарежете лука, чесъна и счукайте на прах кардамона и карамфила. Поставете черния дроб в купа смесете с кардамона, карамфила, сока от лайм, канелата, чилито на прах, червения пипер, копъра на прах, кориандъра на прах и кимиона на прах и оставете да се маринова в продължение на 30 минути. Междувременно, загрейте олиото и запържете лука, чесъна, кърито листа и лимоновата трева и когато лукът стане златист, добавете черния дроб, маринатата и кокосовото мляко и се разбърква. Гответе в продължение на още 10 минути, след това изхвърлете пръчката канела и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта