Регистрация

Курабийки с тиква и мед

Автор:
alexander
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
876
Оцени рецептата

Необходими продукти:

350 г тиква

350 г брашно

150 г захар

3 с.л. мед

1 яйце

70 мл олио

1 ч.л. сода

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

канела, индийско орехче, джинджифил и карамфил на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете тиквата или я сгответе на пара. След това пюрирайте на гладък крем. Разбийте в купа яйцето, добавете меда и тиквеното пюре. Разбъркайте отново и добавете олиото. В друг съд пресейте брашното със содата и бакпулвера, добавете солта, захарта и сладкарските подправки. След това оформете кладенче и налейте в него мократа смес. Бъркайте или месете до хомогенност. В зависимост от гъстотата на тиквеното пюре се получават различни консистенции на сместа, но каквато и да е вашата, крайният резултат отново ще са вкусни сладки.

Застелете тава с хартия за печене. Може би ще ви трябва повече от една. Сгорещете фурната на 200 градуса. Гребвайте с ръка или лъжица от сместа и оформяйте еднакви по размер сладки. Редете ги с отстояние, защото ще се надуят. Печете между 9 и 12 минути - всичко зависи от дебелината на курабията и гъстотата на тестото. Извадете от фурната и изчакайте леко да се охладят преди да отлепяте от хартията.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта