Регистрация

Киш със сьомга

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
983
Оцени рецептата

Зеленчуков бульон

За сьомгата:

340 г сьомга филе, прясна, с кожата

1 с.л. морска сол

1/2 ч.л. пипер, цели зърна

1 малко сушено чили чушле

1 ч масло, меко

1 с.л. бренди

340 г пушена сьомга, нарязана на ленти

115 г хайвер от сьомга

 

Сложете бульона да заври в тенджера. Добавете сьомгата и намалете котлона до слаб. Поставете лист намаслена пергаментова хартия или алуминиево фолио, с намазаната с масло страна надолу, върху сьомгата. Поширайте, докато рибата е непрозрачна в средата (около 8 минути); не преварявайте. Махнете от огъня и охладете сьомгата напълно в бульона. Смелете морската сол, 1/2 чаена лъжичка пипер и чилито на прах. Отцедете сьомгата, отстранете кожата и нарежете на малки парчета. Поставете парчетата сьомга, маслото, брендито и щипка от сместа с подправки в кухненски робот и всичко се смесва на много гладко пюре. Добавете накъсаната на ленти пушена сьомга и разбийте за кратко, само до смесване. Не трябва да става на пюре. Прехвърлете сместа в голяма купа. Леко обединете хайвера от сьомга в сместа, до смесване, като се внимава да не се смачкат яйцата. Проверете подправките. Изсипете сместа в тавичка за киш и притиснете хубаво. Покрийте ястието с найлоново фолио и оставете в хладилника.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта