Регистрация

Касерола със стриди и паста

Автор:
george
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
973
Оцени рецептата

140 г спагети с яйце

450 г стриди - свалена черупка

6 с.л. масло

3 с.л. лук, ситно нарязан

2 с.л. зелена чушка, ситно нарязана

2 с.л. брашно

1 ч мляко

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. черен пипер

щипка лют червен пипер

1/2 ч галета

 

Загрейте фурната до 210 градуса.

Сварете спагетите според указанията на опаковката, отцеждат се внимателно в гевгир и се оставят настрана. Междувременно отцедете стридите и заделете течността. Разтопете 3 с.л. от маслото в тенджера на умерен огън. Добавете лука и зелената чушка и гответе, непокрито, за 5 минути или докато лукът омекне. Смесете брашното с телена бъркалка, след това добавете млякото и се разбърква енергично, докато сместа се сгъсти и стане гладка - около 3 минути. Добавете течността от стридите, солта, черния пипер и лютия червен пипер. Поставете половината от спагетите в намазана с масло 1-1 / 2-литрова касерола, покрийте със стридите, след това добавете останалите спагети. Полейте всичко със соса, покрийте с галета, разпределете парченца от останалите 3 супени лъжица масло и се пече непокрито в продължение на 15 минути или до кафяво. 





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта