Регистрация

Касерола с тиква

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
15 Sep
|
Видяна:
1056
Оцени рецептата

680 г прясна тиква, обелена и нарязана на филийки

1 голяма глава лук, ситно нарязан

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

1/4 ч.л. смлян бял пипер

2 с.л. несолено масло, разтопено

2 яйца

3/4 ч мляко

3/4 ч сирене

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Нарежете тиквата на тънки филийки и се поставят в купа за смесване. Добавете лука, солта, пипера и маслото и смесете хубаво. Изсипете съдържанието на купата в кръгла или квадратна намаслена тавичка, покрийте с фолио и се поставя във фурната. Печете 30 минути. Междувременно, разбийте яйцата, млякото и сиренето до гладкост. Извадете тавата от фурната, махнете капака и изсипете сместа със сирене отгоре. Върнете във фурната и печете още 20 мин. или до златисто.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта