Регистрация

Касерола с телешка кайма и картофи

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

450 г говежда кайма

4 средно големи картофа

2 средно големи глави лук

1/2 бучка масло

1/2 ч вода

 

Оформете малки кюфтенца от каймата и заделете. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Обелете и нарежете лука на тънки филийки. Разтопете маслото в тиган. Сложете лука в маслото и запържете леко, докато стане полу-прозрачен. Извадете и сложете кюфтенцата в маслото. Запържете за кратко. Не гответе напълно. Поставете картофите на дъното на подходяща касерола и покрийте с кюфтенцата и лука. Налейте вода в тигана, в който сте запържили лука и след това се изсипва върху картофите. Пече се на 200 градуса в продължение на 45 минути.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта