Регистрация

Касерола с телешка кайма и боб

Автор:
яна маринова
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
1045
Оцени рецептата

За кюфтенцата:

680 г смляно говеждо месо

1/4 ч нарязан лук

1/2 ч галета

2 яйца

1 с.л. чили на прах

1 ч.л. сос Уорчестър

Сол на вкус черен пипер на вкус

1 консерва 510 г сос за спагети

За задушеното:

4 глави лук, нарязани на кръгчета

3 с.л. масло или олио

1/2 ч тъмно кафява захар

1/4 ч меласа

1 с.л. люта горчица

1 консерва 800 г боб със свинско

1 консерва 800 г шарен боб, отцеден

1 консерва 510 г лимски фасул, отцеден

 

Загрейте фурната. Смесете първите осем съставки и направете кюфтетата. Сложете в плитка тавичка за печене и изпечете до кафяво. Извадете от фурната. Намалете огъня до 190°С. Изсипете соса за спагети в тенджера. С помощта на решетъчна лъжица, прехвърлете кюфтета в соса за спагети; оставете да къкри за 15 минути. Междувременно в голям тиган сотирайте нарязания лук в масло до полупрозрачност. Добавете кафявата захар, меласата и горчицата; гответе, докато захарта се разтвори. В голяма плитка касерола, смесете боба и лука. Поставете сместа с кюфтета отгоре. Покрийте и печете в продължение на 1 час или докато заври хубаво навсякъде. За 10-12 порции.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта