Регистрация

Касерола с телешка кайма

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
886
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1 малка глава лук, настърган

1 консерва (225 г) доматен сос

1/4 ч вода

2 ч.л. чили на прах

1 консерва (225 г) зелени чилита, нарязани

115 г сирене, натрошено

1 пакет такос (115 г)

 

1. Натрошете такоса наедро. В купа, смесете каймата и лука и покрийте съда с восъчна хартия. Сложете на висока степен в микровълновата (100%) за 4-5 минути, като се разбърква и се натрошава месото на малки парченца на всеки 2 минути. Изхвърлете излишната мазнина. Добавете доматения сос, водата и чилито на прах. Покрийте и гответе 4 минути или докато сместа с месото се сгъсти, като се разбърква след 2 минути. Добавете неотцедените зелени люти чушки и настърганото сирене.

2. В плитък съд за готвене, сложете 3/4 от едро натрошения такос. Покрийте с месната смес; сложете капак или голяма чиния. Гответе при средно-висока мощност (70%) от 12 до 14 минути, докато сместа е гореща. Оставете да престои, покрито, за 5 минути. Повторете с останалия такос.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта