Регистрация

Касерола с пилешко и скариди

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
805
Оцени рецептата

1/2 чаша брашно

1 голямо пиле - нарязано на порции

1 глава лук, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън

1 консерва доматен сос

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1 ч.л. сушен босилек

2 ч.л. магданоз

1 ч.л. червен пипер

1 консерва миди, наситнени

225 г гъби, нарязани на филийки

1/4 чаша шери

225 г скариди, белени и почистени

 

Оваляйте пилешкото в брашно. Запържете леко в тиган. Поставете в тавичка. Запържете лука. Добавете чесъна, доматения сос, солта, черния пипер, босилека, магданоза, червения пипер, мидите, заедно с течността, гъбите и шерито. Оставете на слаб огън за 10 минути. Изсипете соса върху пилето. Пече се, покрито, на 180 градуса в продължение на 1 час. Преди поднасяне добавете скаридите. Покрийте със соса и се пече още 10 минути на 180С.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта