Регистрация

Касерола с патладжан

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

1 голям патладжан

115 г бекон, нарязан

1 голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1/4 ч.л. микс италиански подправки

1/4 ч.л. мащерка

1/2 ч галета + 1/4 ч

3 с.л. масло

 

Разделете патладжана наполовина. Сварете до омекване, около 40 минути. Отцедете. Когато се охлади, изгребете месото и отстранете повечето от семената. Запържете бекона до хрупкавост. Отцедете мазнината, като оставите 1/4 ч в тигана. Запържете лука и чесъна в горещо олио, докато лукът стане прозрачен. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете в тигана патладжана, магданоза, италианските подправки и мащерката. Гответе за около 5 мин. на слаб огън. Добавете 1/2 ч галета. Разбъркайте хубаво и гответе още 5 минути. Поставете в намаслена касерола. Покрийте с бучици масло и поръсете леко с 1/4 ч галета. Пече се около 15 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта