Регистрация

Касерола с картофи и яйца

Автор:
Генчев
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
812
Оцени рецептата

4 стръка зелен лук, нарязан

2 с.л. масло

1 твърдо сварено яйце

2 с.л. брашно

1 домат, нарязан на 6 филийки

1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч нарязан магданоз

3/4 ч настърган Чедър

3/4 ч галета

Сол и черен пипер на вкус

2 средно големи картофа, сварени, обелени

6 готови тарталети

 

Запържете лука в маслото. Смесете с брашното и гответе на умерен огън. Прибавете сметаната, сиренето, магданоза, солта и пипера. Подредете картофените филийки в тарталетите. Покрийте с 1/2 от сместа със сметана. Сложете на слоеве филийките домат и яйце. Подредете отгоре останалите картофи и сметанова смес. Поръсете с галета и печете в продължение на 40-45 минути при 180 градуса. Преди сервиране, украсяваме с домати и яйца, нарязани на парчета по дължина.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта