Регистрация

Касерола с див ориз

Автор:
пеева
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
716
Оцени рецептата

2 с.л. лук, нарязан

2 с.л. пресен див лук, нарязан фино

1 ч.л. лук шалот, ситно нарязан

3 с.л. зелена чушка, нарязана ситно

1/4 ч зехтин

2 ч див ориз - изплакнат и отцеден

4 1/2 ч пилешки бульон, сгорещен

Сол и пипер (на вкус)

3/4 ч бланширани бадеми, нарязани

 

В голяма тенджера, запържете лука, дивия лук, шалота и чушката в зехтина на умерено-слаб огън, като се разбърква от време на време, докато зеленчуците омекнат. Добавете ориза и гответе, като разбърквате 1 секунди. Прибавете бульона, подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете и бадемите. Сместа се прехвърля в касерола с обем 4 литра и се пече, покрита, в средата на фурната на 160С за 75 минути или докато оризът омекне. Разбъркайте веднъж след около 35-40 минути.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта