Регистрация

Касерола с боб и сисрене

Автор:
Savatova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

4 ч шарен боб, отцеден

115 г крема сирене

1 ч цедено кисело мляко

1/2 ч настърган кашкавал

1 с.л. вода

1 1/2 ч лук, нарязан

3 големи скилидки чесън, счукан

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. босилек

черен пипер лют червен пипер 1 средно голяма тиквичка, нарязана на парчета

2 средно големи домата, нарязани на кубчета

щипка риган щипка босилек сол и пипер За топинга: 1 ч царевично брашно

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч кисело мляко

1 голямо яйце

 

Добавете крема сиренето, киселото мляко и кашкавала в горещия сварен боб и разбъркайте добре. Задушете лука, чесъна и подправките във вода за 5-8 мин. и се добавят към бобената смес. Смесва се и се прехвърля в намазана 2-л касерола. Запържете тиквичките за 3 минути и се добавят доматите и подправките; охладете. Намажете върху бобената смес. Смесете сухите съставки за топинга. Разбийте киселото мляко и яйцата и се добавят към сухите съставки. Намажете върху бобената смес и зеленчуците. Печете на 190С за 40 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта