Регистрация

Касерола "Рататуй"

Автор:
тодорова
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
615
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 патладжан, обелен и нарязан на филийки с дебелина около 0,5 см

4 с.л. зехтин

225 г тиква, нарязана на филийки с дебелина около 0,5 см

1 средно голяма тиквичка - нарязана на филийки с дебелина около 0,5 см

1 средно голяма глава лук, тънко нарязана на филийки

1 средно голяма червена чушка - нарязана на тънки ленти

3 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

1/4 ч доматено пюре

2 с.л. магданоз, пресен, нарязан

2 с.л. босилек, пресен, нарязан

2 ч.л. мащерка - прясна, нарязана

1/4 ч.л. сол (по желание)

1/4 ч.л. черен пипер - прясно смлян

1 средно голям домат, тънко нарязан на филийки

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

Напръскайте с незалепващ спрей тава за готвене и касерола с бем 1 литър. В средно голяма купа, смесете патладжана и 1 чаена лъжичка от зехтина; разбъркайте хубаво. Подредете патладжанените филийки на един слой в подготвената тава. Повторете процедурата с тиквата, след това тиквичките, като поръсвате всеки слой с 1 чаена лъжичка зехтин. Печете 12 минути, обърнете и печете още 8 минути. Намалете фурната до 180 градуса. В голям тиган загрейте останалата 1 чаена лъжичка зехтин; добавете лука, червения пипер и чесъна. Задушете на умерен огън 5 минути, докато лукът омекне. Гответе покрито, като разклащате тигана от време на време, още 5 минути. В малка купа, смесете доматеното пюре и 1/2 чаша вода; заделете. В отделна малка купа, смесете магданоза, босилека, мащерката, солта и черния пипер. В подготвената касерола, подредете половината от печения патладжан и се поръсва с 1 чаена лъжичка от билковата смес. Продължете слоевете с половината нарязания домат, печената тиква, лучената смес и печените тиквички; поръсва се с 1 чаена лъжичка от сместа с билки между всеки слой. Повторете процедурата, като завършите с тиквички. Изсипете сместа с доматено пюре върху пластовете зеленчуци. Пече се, покрито с фолио, 50 минути. Свалете фолиото и печете още 15 минути.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта