Какаов сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 1/2 ч брашно
1/2 ч какао
1 пакет суха мая
1/4 ч мазнина
2 яйца, добре разбити
2 ч мляко, попарено и охладено
1/2 ч захар
1/2 ч.л. сол
Размекнете маята и разтворете с 1 супена лъжица захар в хладкото мляко. Добавят се 3 чаши брашно и се разбива до гладкост. Покрийте и оставете на топло място, докато побелее. Добавете мазнината и захарта, разбити на крем заедно, яйцата, какаото, солта и останалата част от брашното или достатъчно, за да се направи меко тесто. Замесете леко и се поставя в добре намазана купа. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 2 часа. Оформете на отделни сладкиши. Поставете в добре намаслени тавички за хляб, като ги напълните наполовина. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Пече се в гореща фурна (220С) за 40 - 50 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ