Регистрация

Италианска касерола със сирене

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
712
Оцени рецептата

За първия слой:

450 г телешка кайма

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 скилидка чесън, счукан

За втория слой:

4 ч вода

1 ч.л. сол

1,3 кг тиквички, нарязани

1 консерва от 115 г зелени чили чушки, цели

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

2 с.л. масло

1 ч настърган чедър

За третия слой:

2 яйца

2 чаша извара

2 ч.л. нарязан магданоз

2 с.л. настърган пармезан

 

1. За първия слой: Сложете каймата, солта, черния пипер и чесъна в тиган на умерен огън. Разбъркайте сместа с дървена лъжица, за да натрошите големите парчета месо. Гответе до готовност. Изсипете мазнината и сложете сместа в 2-литрова касерола.

2. За втория слой: Сложете водата и 1 чаена лъжичка сол в тенджера. Оставете да заври на силен огън и добавете тиквичките. Гответе за 5-7 мин. или докато омекнат. Изсипва се в гевгир, за да се отцеди хубаво.

3. Върнете тиквичките в тенджерата и намачкайте на каша с картофена домакинска преса или електрически миксер. Добавете зелените люти чушки, лука и маслото. Намачква се, докато се смесят много добре. Намажете върху каймата. Поръсете с чедър. Загрейте фурната до 180ºС.

4. За третия слой: Поставете яйцата в средно голяма купа; разбийте с телена бъркалка или миксер до побеляване. Прибавете изварата и магданоза. Изсипете върху втория слой в касеролата.

5. Поръсете касеролата с пармезан и сложете в средата на фурната. Печете за 35-40 минути. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта