Регистрация

Зеленчуково-фасулена манджа

Автор:
hodjeva
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
659
Оцени рецептата

3 с.л. растително масло

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 стръка целина, нарязани тънко

1 средно голяма зелена чушка, нарязана на ленти

2 домата, нарязани на кубчета

2 ч червен боб, отцеден

1 пакет по 280 г замразен лимски фасул

1 ч ечемик

2/3 ч нарязан магданоз

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сушени листа босилек

1/8 ч.л. смлян черен пипер

3 ч вряща вода

2 с.л. настърган Чедър

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука, целината и зелената чушка. Гответе на слаб огън в продължение на 10 мин. Не гответе прекалено дълго. При разбъркване се добавят доматите, бобът, ечемикът, магданозът, солта, босилекът и черният пипер. Прехвърлете сместа в намазана с масло 2-до 3 литра йенска тенджера с капак. Добавете врящата вода. Покрийте. Печете на 180 градуса за 1 1/2 часа или докато ечемикът омекне и течността се абсорбира. Поръсете с настъргано сирене точно преди сервиране.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта