Регистрация

Зеленчукови кнедли със сос за потапяне

Автор:
любомира
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
824
Оцени рецептата

1 ч домати, нарязани на кубчета

1/2 ч настърган дайкон

2 с.л. фино нарязани листа от шисо

2 с.л. фино нарязан зелен лук

3 с.л. лимонов сок

1/4 ч соев сос

1/2 ч.л. кимион, семена

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч сварен кафяв ориз

170 г тофу, отцедено

3 с.л. пресни гъби шийтаке, нарязани фино

2 с.л. нарязан пресен босилек

2 с.л. фино нарязани маслини

1 ч.л. смлян лют червен пипер

1 ч.л. сусамово олио

340 г готови кори за кнедли

олио за пържене

 

За соса за потапяне, смесете доматите, дайкона, листата от шисо, зеления лук, лимоновия сок, 2 супени лъжици соев сос, кимиона и чилито на прах. Охладете за през нощта. В купа, смесете ориза, тофуто, гъбите, босилека, маслините, лютия пипер, сусамовото олио и останалите 2 супени лъжици соев сос. Оставете в хладилника за 30 минути. Сложете една супена лъжица в центъра на всяка кора. Навлажнете краищата с вода и слепете въху плънката. Загрейте малко олио в тиган. Изпържете кнедлите на умерен огън до покафеняване отдолу. Добавете 1/4 чаша вода; покрийте и варете на слаб огън в продължение на 6 минути или докато водата се изпари. Поднесете със сос за потапяне.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта