Регистрация

Зелени чушки с яйце и сирене

Автор:
yasen
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
1364
Оцени рецептата

Ако пък сега не е времето за безмесни пълнени чушки вместо тежка вечеря с месища, то няма кога! Това си мислех и направих любима рецепта от детството. Сезонна, вкусна и лека, това е идеалната семейна вечеря. Съветвам да си вземете зелени чушки, защото червените имат по-сладникав вкус и не хармонират така доре с този вид плънка. Те са си повече за месце.

Не мога да дам и точен брой на чушките, защото едни са камбанести с много пространство, други са с по-оскъдно "коремче", но знайте, че ако плънката ви изглежда достатъчна за 10 чушки, значи ще стигне за не повече от 7. Така че - преценете сами или си вземете чушки да има, пък ако останат - на другия ден ще си резнете една салата.

Необходими продукти:

зелени чушки (приблизително 12 бр. за една малка тавичка)

5 яйца

800 г сирене

чубрица

лют пипер

4-5 домата (зависи от големината)

2 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата без да се престаравате в купа и отгоре натрошете сиренето. Овкусете с чубрица и по желание с лют пипер. Можете да сложите вместо него сладък червен. Разбъркайте добре сместа и не яжте от нея - предвидена е за друго. Обелете два от доматите и ги наситнете. Отцедете локвата под тях и останалата част добавете при плънката. Размешайте повторно. Пак се опитайте да не ядете в суров вариант. Особено яйцата са опасни несготвени.

Чушките измийте много добре. Можете да ги накиснете във вода с малко сода за 30-тина минути, за да си пуснат химикалите. После "избушете" (както казва баба) или преведено - опитайте се да извадите само чепката и семките без да ги спрасквате. Ако имате уред за това, сте блажени. А иначе се прави или с натискане на дръжката навътре, или с изрязване с нож. Бръкнете с пръсти в чушката и извадете останалите семки - на никой не са приятни в ястие.

Намазнете тавата с 1 с.л. олио. Отгоре подредете резени домати на шайби. После започнете да пълните чушките без да ги преливате. Запушете всяка чушка най-отгоре с парче домат. Редете в тавата като ги застъпвате, за да не избягат. Затова е добре да е по-малка тавата.

Сгорещете фурната на 180 градуса и свалете решеката една идея по-долу от средата. Бутнете тавичката вътре и печете докато най-горната част на чушките не започне да потъмнява стабилно. Извадете и изчакайте да починат 3-4 минути. Чак после яжте.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous19-05-2025
equilibrando Equipos de calibración: clave para el operación uniforme y eficiente de las dispositivos. En el mundo de la ciencia actual, donde la efectividad y la confiabilidad del equipo son de alta trascendencia, los dispositivos de equilibrado juegan un rol esencial. Estos aparatos dedicados están creados para equilibrar y fijar elementos rotativas, ya sea en dispositivos industrial, transportes de movilidad o incluso en electrodomésticos de uso diario. Para los profesionales en mantenimiento de sistemas y los ingenieros, trabajar con equipos de ajuste es fundamental para proteger el operación uniforme y fiable de cualquier dispositivo giratorio. Gracias a estas herramientas tecnológicas sofisticadas, es posible minimizar significativamente las vibraciones, el zumbido y la presión sobre los sujeciones, prolongando la duración de componentes costosos. También trascendental es el tarea que juegan los dispositivos de equilibrado en la soporte al consumidor. El asistencia técnico y el soporte continuo utilizando estos sistemas facilitan ofrecer prestaciones de óptima nivel, aumentando la agrado de los compradores. Para los dueños de empresas, la aporte en unidades de equilibrado y dispositivos puede ser importante para mejorar la efectividad y productividad de sus aparatos. Esto es especialmente trascendental para los emprendedores que administran pequeñas y intermedias empresas, donde cada aspecto cuenta. Además, los equipos de balanceo tienen una gran aplicación en el campo de la prevención y el monitoreo de estándar. Facilitan detectar eventuales fallos, previniendo reparaciones caras y perjuicios a los equipos. Incluso, los datos recopilados de estos equipos pueden usarse para mejorar procesos y aumentar la presencia en sistemas de consulta. Las sectores de utilización de los equipos de equilibrado abarcan variadas industrias, desde la elaboración de transporte personal hasta el seguimiento ambiental. No influye si se considera de grandes elaboraciones productivas o reducidos establecimientos domésticos, los dispositivos de calibración son indispensables para asegurar un operación óptimo y sin presencia de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта