Регистрация

Захарни скалички

Автор:
Благослава
|
Дата:
02 Dec
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

1 3/4 ч брашно

1 1/4 ч самонабухващо брашно

1/4 ч.л. бакпулвер

1/8 ч.л. винен камък

1/8 ч.л. сол

1 3/4 ч.л. индийско орехче, настъргано

340 г масло, меко

2/3 ч пудра захар

ледена вода

захар на пясък

 

Пресейте заедно брашното, бакпулвера, винения камък и индийското орехче. Разбийте на крем маслото с миксер в голяма купа. Добавете пудрата захар и разбийте за 1-2 минути на умерена скорост. Смесете с брашнената смес на ниска скорост. Тестото трябва да е много лепкаво. Поставете тестото върху голям лист восъчна хартия, поставете друг лист отгоре и разточете тестото до около 0,5 см дебелина. Прехвърлете внимателно листа тесто върху тава и се съхранява в хладилник за около 4 часа или през нощта, докато тестото е много твърдо. Загрейте фурната до 180 градуса.

Сложете восъчна хартия в голяма тава. Отстранете хартията от тестото точно преди рязане. Изрежете бисквитки с желаните форми. Леко намажете бисквитките отгоре със студена вода и поръсете със захар на пясък. Повторете с изрезките тесто, като ги разточите отново. Пече се около 17 - 20 минути или докато почти стегне. Прехвърлете върху решетка след 1 мин. Охлажда се напълно. Съхранява се в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта