Регистрация

Запържено тофу с кафяв ориз

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
676
Оцени рецептата

1/2 ч кафяв ориз

1/3 ч тофу

4 ч.л. зехтин

1 малка лава лук

1 малък морков

60 г зелен боб

Няколко листа китайско зеле

1 1/2 ч соеви кълнове

1 малка скилидка чесън

1 парче корен от джинджифил (0,5 см)

1 1/2 с.л. фъстъчено масло

4 с.л. вода

2 ч.л. лимонов сок

1 с.л. соев сос

2 с.л. соево мляко

 

Сварете ориза, докато омекне. Нарежете тофуто на кубчета. Сгорещете 1 чаена лъжичка олио в уок или тиган и изпържете тофуто, като се разбърква, докато леко покафенее. Отстранете от огъня. Нарежете лука тънко. Нарежете морковите на клечици. Нарежете фино фасула. Загрейте 2 чаени лъжички олио в тигана и изпържете тези съставки за 2-3 минути, като се разбърква. Нарежете листата от зеле и ги добавете в тигана, заедно с кълновете. Продължете да пържите при разбъркване, докато поомекнат. Счукайте чесъна. Настържете ситно джинджифила. Сгорещете останалия зехтин в тенджера и добавете чесъна и джиндифила. Гответе в продължение на една-две минути, след което се прибавя фъстъченото масло и след това водата. Разбъркайте до гладкост. Добавете лимоновия сок, соевия сос и млякото и разбъркайте добре. Върнете тофуто в тигана и се добавя сосът с фъстъчено масло. Разбъркайте добре и поднесете върху ориза.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта