Регистрация

Задушено със зеленчуци и подправки

Автор:
Благослава
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
476
Оцени рецептата

2 ч.л. натрошен босилек, сушен

2 ч.л. натрошен магданоз, сушен

1 ч.л. сушен естрагон

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. черен пипер

2 ч бейби морковчета, разполовени

1 ч пресни зелен фасул, нарязан на 5-см парчета

1/3 ч вода

2 ч карфиол

2 ч розички броколи

1/2 ч бяло вино

1 ч нарязани гъби

1 ч нарязани тиквички

1 ч нарязана жълта тиква

1 ч нарязана тиква цигулка

1 червена чушка, нарязана на ивици

1 ч пресен или замразен грах

1/4 ч зехтин

1 ч репички, нарязани на половинки

 

В малка купа смесете босилека, магданоза, естрагона, солта, лука и чесъна на прах и черния пипер; заделете. В подходящ за микровълновата фурна съд, смесете зеления фасул и водата. Покрийте с вентилирано полиетиленово фолио и сложете в микровълновата на висока степен в продължение на 6 минути. Добавете карфиола и броколите, покрийте и сложете за още 6 минути. Отцедете зеленчуци, добавете виното и заделените подправки. Разбъркайте, покрийте и оставете настрана. В друг съд, сложете гъбите, тиквичките, половинките тиква, червената чушка и граха. Добавете зехтина и разбъркайте да се покрие. Покрийте и гответе още 4 минути или докато зеленчуците поомекнат. Добавете гъбената смес в сместа с моркови. Добавете репичките, покрийте и върнете в микровълновата за 4 минути или докато се сгорещи всичко.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта