Регистрация

Елда по тибетски

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
07 Dec
|
Видяна:
1029
Оцени рецептата

1 ч.л. зехтин

115 г елда

115 г лук, нарязан на кубчета

225 г гъби, нарязани

120 мл червено вино

120 мл зеленчуков бульон

115 г орехи

225 г спанак

1 ч.л. розмарин

1 ч.л. градински чай

Сол и пипер

 

Загрейте фурната до 190ºС. Сгорещете олиото в тиган и запържете леко елдата и в продължение на 2 - 3 минути. Добавете лука и гъбите и се готви за още няколко минути. Налейте виното и бульона и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 20 минути. Добавете още бульон, ако е необходимо. Смелете фино орехите. Измийте и задушете спанака без вода в продължение на 6 минути. Отстранете излишната течност и нарежете фино. Когато елдата се свари, свалете съда от котлона и оставете да се охлади леко. Добавете ядките и спанака. Добавете билките и разбъркайте добре. Подправете на вкус. Намаслете съд за печене на хляб и изсипете сместа. Печете за 50 - 60 минути, докато горната част е тъмно кафява и се усеща твърда на пипане. Оставете да престои 10 минути, след това обърнете в чиния. Сервира се със зеленчуци.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта