Регистрация

Домашни постни медени бонбони

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
642
Оцени рецептата

Необходими продкти:

200 мл мед

80 г брашно

2 с.л. какао на прах

80 г орехи или други ядки

ванилия по желание

 

Начин на приготвяне:

Сложете меда в касерола да се подгрява и щом се разтопи добавете брашното. Оставете на слаб огън, близък до точката на кипене, но без да позволявате да ври за 20 минути. Разтворете какаото и дръжте още 3 минути, като бъркате периодично. Добавете нарязаните с нож (не минавайте през чопър) ядки и ароматизирайте на ванилия по желание. Разбъркайте и приберете в хладилник.

След 1 час проверете сместа - би трябвало да е започнала да се стяга. С ръце гребвайте от нея и оформяйте бонбони. Ако е прекалено стегната, подгрейте малко. На финала можете да овъргаляте бонбоните в още наситнени ядки, в какао или в кокосови стърготини. Дръжте в хладилник.

 

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта