Регистрация

Домашни бонбони с крем сирене и цял лешник

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
05 Oct
|
Видяна:
817
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 опаковка крем сирене

150 г бисквити от вид по избор

60 г пудра захар

ампула ванилова или ром есенция

50 г орехови ядки

20-30 г масло при нужда

20-30 цели лешника

шоколад по желание, ако искате да тунквате

Начин на приготвяне:

В купата на чопъра сложете крем сиренето, бисквитите, орехите, пудра захарта и есенция ванилия или ром. Пюрирайте до получаването на лепкави трохи. Ако сместа е прекалено суха, добавете малко масло на стайна температура и пак врътнете с чопъра. Получената смес приберете в хладилника. След половин час извадете и с ръце си гребвайте от тестото. Слагайте в средата по цял лешник и завивайте на топче. Върнете бонбоните в хладилника.

По желание на следващ етап можете да разтопите млечен шоколад на водна баня и да оваляте бонбоните в него, за да хванат апетитна коричка. Ще трябва да охладите отново и като цяло да държите в хладилник до момента на поднасянето.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта