Гъби с пушено сирене в гъст сметанов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
400 г пресни гъби
1 палка пушено сирене
60 г масло
2 с.л. брашно
250 мл готварска сметана
3 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
1/2 връзка копър (само листата)
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите. Ако позволяват, ги обелете и махнете най-долната част от пънчето. Нарежете на парчета. Разтопете маслото на умерен огън и добавете в него наситнения лук. Гответе докато стане прозрачен. Вкарайте гъбените парчета и гответе докато пуснат водата си. После добавете брашното, разбъркано в част от сметаната. Бъркайте докато бучките се разпаднат.
Овкусете със сол и пипер, добавете нарязания на ситно чесън и налейте сметаната. Сосът рязко ще се сгъсти. Бързо добавете и пушеното сирене, нарязано на парчета. Щом се разтопи, махнете от огъня и добавете наситнения копър. Разбъркайте и оставете да почине 2-3 минути. След това сервирайте.
Идеално е за основно с филийка хляб за топкане или пък като гарнитура към месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ