Регистрация

Гъбено грейви с мисо

Автор:
marto
|
Дата:
02 Dec
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

450 г гъби

1 с.л. балсамов оцет

3 ч вода

1/4 ч мисо с кафяв ориз

1 с.л. тамаринд

1/2 ч хранителна мая

1 ч.л. семена целина

Прясно смлян черен пипер

1/4 ч царевично нишесте

1/4 ч вода

 

Измийте и нарежете гъбите на филийки. Задушете ги с балсамовия оцет в голям тиган до готовност. Извадете от тигана и оставете настрана. Оставете течността от гъбите в тигана. Добавят се 3 чаши вода, мисото, тамаринда и хранителната мая. Разбъркайте с телена бъркалка, докато се смесят много добре и оставете да къкри за няколко минути. Добавете семената целина и черен пипер на вкус. Добавете гъбите. Смесете царевичното нишесте и 1/4 чаша вода в чаша. Царевичното нишесте трябва да е напълно разтворено. В тигана на умерен огън, добавете разтвореното царевично нишесте малко по малко. Разбърква се непрекъснато. Когато сосът достигне желаната гъстота, гответе още една минута и след това сервирайте веднага.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта