Гъбено грейви с мисо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г гъби
1 с.л. балсамов оцет
3 ч вода
1/4 ч мисо с кафяв ориз
1 с.л. тамаринд
1/2 ч хранителна мая
1 ч.л. семена целина
Прясно смлян черен пипер
1/4 ч царевично нишесте
1/4 ч вода
Измийте и нарежете гъбите на филийки. Задушете ги с балсамовия оцет в голям тиган до готовност. Извадете от тигана и оставете настрана. Оставете течността от гъбите в тигана. Добавят се 3 чаши вода, мисото, тамаринда и хранителната мая. Разбъркайте с телена бъркалка, докато се смесят много добре и оставете да къкри за няколко минути. Добавете семената целина и черен пипер на вкус. Добавете гъбите. Смесете царевичното нишесте и 1/4 чаша вода в чаша. Царевичното нишесте трябва да е напълно разтворено. В тигана на умерен огън, добавете разтвореното царевично нишесте малко по малко. Разбърква се непрекъснато. Когато сосът достигне желаната гъстота, гответе още една минута и след това сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ