Регистрация

Гъбен сос за месо и риба

Автор:
irina
|
Дата:
12 Sep
|
Видяна:
841
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300 г гъби

1 глава лук

4 скилидки чесън

500 мл готварска сметана

50 г масло

2 с.л. олио

сол и пипер на вкус

китка копър

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на доста ситни парченца. Наситнете и лука. Сгорещете олиото в тиган, добавете лука и гответе до леко покафеняване. Добавете маслото и гъбите. Първо те ще пуснат течност, после тя ще изври и чак тогава вкарайте намачкания или настинен чесън. Гответе 2 минути, залейте със сметаната и точно преди да кипне, махнете от огъня. Овкусете със сол и пипер и добавете наситнения копър докато сосът е все още врял. А после сервирайте с любимата мръвка - като заливка, канапе или встрани, за да не отпуска месото.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта