Регистрация

Гръцки сос с месо

Автор:
marto
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
926
Оцени рецептата

1 глава лук, нарязан фино

3 с.л. масло

450 г телешка кайма

1 скилидка чесън

1/2 ч сухо червено вино

450 г консерва домати, отцедени и нарязани

2 с.л. доматено пюре

1 пръчица канела

1 дафинов лист

Сол и пипер

4 с.л. нарязан магданоз

1 стрък пресен босилек или 1/2 ч.л. сушен

 

В тенджера, задушете лука в малко вода на умерен огън, докато омекне, след което добавете мазнината и се готви докато е полупрозрачен. Добавете каймата и разбъркайте с вилица, докато вече не е розова. Добавете чесъна и виното; покрийте и варете на слаб огън за 5 мин. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, пръчката канела, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус, след което оставете да къкри, покрито, в продължение на още 30 минути. Добавете магданоза и босилека през последните 10 - 15 минути. Свалете капака през последните няколко минути, за да се изпари излишната течност. Извадете пръчката канела преди сервиране.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта