Регистрация

Вегетариански сарми

Автор:
яна маринова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

2 зелки

За пълнежа:

 3/4 ч ечемик

3/4 ч булгур

6 ч вода; подсолена, ако желаете

1 ч ориз

1 големи глави лук

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. чили на прах

4 скилидки чесън, счукан

1/2 ч кедрови ядки

300 г тофу

1/2 връзка магданоз, нарязан

6 с.л. соев сос

4 с.л. меласа

2 с.л. сусамово олио

За соса:

2 ч доматен сос

1/4 ч.л. морска сол

1/4 ч.л. лук на прах

1/8 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. чили на прах

1 с.л. кафява захар

1 1/2 с.л. винен оцет

 

За пълнежа: Сварете зърната. Натрошете тофуто. Задушете останалите съставки в олио до готовност и добавете сварените зърна. За соса: Подправете доматения сос с останалите съставки. За зелето: Почистете зелките в сърцевината и сварете в кипяща вода за няколко минути. Откъснете листата. Подрежете твърдите краища. Срежете по-големите листа на половинки. Загрейте фурната до 150ºС. Намажете правоъгълна тавичка с олио. Покрийте дъното с доматен сос. Напълнете зелевите листа с пълнежа и навийте сармички. Сложете ги в приготвената тава. Изсипете останалия сос отгоре. Покрийте плътно и печете 2 часа. Поднесете топло.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта