Регистрация

Бяло чили

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

3 ч консервиран бял боб, неотцеден

3/4 ч пилешки бульон

1 с.л. чесън, счукан

2 ч орехи, нарязани

1 1/8 с.л. зехтин

90 г нарязано зелено чили

1 леко люто зелено чили - без семената и нарязано

2 ч.л. смлян кимион

2 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. лют червен пипер

1 капка лют сос

1 кг пилешки гърди, поширани, без кожата, нарязани на кубчета

За гарниране:

настъргано сирене

салца

зелен лук, нарязан

 

Смесете неотцедения боб с пилешкия бульон в касерола с обем 3 1/2 л. В малък тиган, леко задушете чесъна и лука в мазнината, докато станат полупрозрачни и омекнат. Добавете чилито и подправките се разбърква много добре. Добавете лучената смес при боба. Добавете пилешкото месо и варете на слаб огън в продължение на 5 минути или докато се сгорещи. Добавете още пилешки бульон, ако е необходимо и се сгорещява. Поднесете, гарнирано със сирене, салца и зелен лук.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта