Регистрация

Бургери от нахут

Автор:
benito
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
1021
Оцени рецептата

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

3/4 ч гъби, нарязани фино

1 ч.л. олио от рапица

3 големи скилидки чесън

1 ч нахут, сварен или консервиран

1/2 ч от течността, в която се е варил нахутът

1/4 ч слънчогледови семки

1/2 ч.л. къри на прах

2 белтъка (или 1/4 ч галета)

1/2 ч сусам или повече;

 

Запържете лука и гъбите в маслото, докато поомекнат, за около 5 минути. В блендер, смесете чесъна, нахута и течността му, смесете до гладкост. Прехвърля се в голяма купа и се разбърква с гъбената смес. Смелете слънчогледовите семки в блендер или кухненски робот наедро, добавете ги към сместа, заедно с кърито на прах. Разбърква се добре. Добавете белтъците или галетата. В тавичка за печене, направете 8 - 10 канапета от сусама за бургерите. Оформете 8 бургера от сместа и ги поставете върху семената. Обърнете, така че да се покрият щедро от двете страни. Изпечете върху добре намазана скара за 3-4 минути от всяка страна, до кафяво.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта